Apakah filaggrin?

Filaggrin

Ketahui lanjut tentang Filaggrin dan peranannya dalam penghidratan kulit.

 

Filaggrin ialah protein yang penting bagi penghidratan dan perlindungan kulit. Ia bertanggungjawab untuk menentukan tahap kelembapan kulit anda dan justeru itu, tahap kesihatan kulit anda. Filaggrin diperlukan untuk penghasilan Faktor Pelembap Semula Jadi (NMF) – sebatian dalam kulit yang memelihara penghidratan kulit dan fungsi perlindungan kulit.

 

Individu dengan kulit yang sering gatal and sangat kering (simptom yang seiras kulit ekzema) mungkin kekurangan gen yang bertanggungjawab menghasilkan Filaggrin maka jumlah protein ini juga tidak mencukupi. Kekurangan Filaggrin akan menyebabkan kulit anda cepat kehilangan air kerana pelindung kulit terjejas, ini menjadikan kulit mudah mengalami penyahhidratan.
SGMY_blog_10_655x370_body.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cetaphil PRO AD Derma  ialah rangkaian penjagaan kulit yang pertama* dilengkapi dengan Filaggrin technology™ (teknologi Filaggrin) untuk membantu anda memulihkan Faktor Pelembap Semula Jadi dan membina semula sistem perlindungan kulit yang sihat. Kulit menjadi tenang, lembut dan tiada lagi kecenderungan untuk menggaru. Cetaphil Restoraderm berkesan untuk melegakan rasa gatal dan meningkatkan tahap kelembapan kulit bagi kulit yang sangat kering and sering mengalami masalah gatal (akibat kekeringan kulit).

 

*Dalam rangkaian produk penjagaan kulit Cetaphil