null

5 TANDA KULIT SENSITIF

Produk kami diformulasi khas untuk membantu meningkatkan daya tahan kulit dan melindungi daripada 5 tanda kulit sensitif: kekeringan, kerengsaan, kekasaran, ketegangan dan perlindungan kulit yang lemah, ia memberikan anda kulit yang kelihatan & merasa lebih sihat.

CETAPHIL TERBUKTI BERKESAN MELINDUNGI DARIPADA 5 TANDA KULIT SENSITIF

Kulit sensitif boleh muncul dalam pelbagai cara dan sebagai tindak balas kepada beberapa penyebab. Ini bermakna setiap keperluan penjagaan kulit sensitif adalah sangat berbeza antara satu sama lain. 


Kami percaya ada sains untuk kulit sensitif, dan penyelidikan menyeluruh kami dalam sains kulit telah mengenal pasti 5 tanda yang biasa berlaku di kalangan orang yang mempunyai kulit sensitif. Untuk memastikan semua mendapat penjagaan yang lengkap untuk kulit sensitif mereka, kami merumuskan produk kami untuk menangani 5 tanda kulit sensitif ini.KENAL PASTI 5 TANDA KULIT SENSITIF

Kulit yang kering disebabkan kekurangan kelembapan - pesakit dengan kulit kering adalah 3 kali lebih untuk mempunyai kulit sensitif.

Kulit sensitif akan mempunyai reaksi negatif bagi sesetengah stimuli, yang mungkin akan mengakibatkan sensasi yang kurang menyenangkan seperti gatal, pedih dan tidak selesa.

Kulit kita memang akan tanggal secara semula jadi tetapi proses ini boleh menyebabkan mereka dengan kulit sensitif dengan tekstur kulit tidak sekata, terkupas dan kusam.

Kulit yang tegang dan tertarik disebabkan kekurangan kelembapan dan hidrasi boleh terjadi pada 98% individu dengan kulit sensitif. 

Mereka dengan kulit sensitif mungkin mempunyai perlindungan kelembapan kulit yang lebih nipis atau lemah, yang membolehkan mudah ditembusi iritasi dan kehilangan kelembapan .


Produk Cetaphil direka untuk meningkatkan daya tahan kulit sensitif dan membantu mempertahankan daripada kekeringan, iritasi, kekasaran, keteganag dan perlindunngan kulit yang lemah.

null