background-image

Minyak Almond Manis

Minyak almond manis dapat mengatasi ketidaksempurnaan kulit dan memberikan kompleksi yang bersih.


KETAHUI TENTANG MINYAK ALMOND MANIS

Bahan-bahan kami dipilih dengan teliti untuk menyokong keperluan kulit anda yang unik dengan berkesan. Ketahui lebih lanjut tentang sains di sebalik minyak almond manis dan bagaimana ia boleh membantu anda menjaga kulit anda.


null

APAKAH ITU MINYAK ALMOND MANIS?

Minyak almond manis adalah minyak penting yang diperolehi dari komponen yang boleh dimakan dalam tumbuhan almond.


almond-oil-image
null
sweet-almond-oil-image

APAKAH FUNGSI MINYAK ALMOND MANIS KEPADA KULIT?

Minyak almond manis sangat emolien, bermaksud ia berfungsi untuk membantu melicin dan melembutkan kulit. Sebagai sumber yang baik untuk magnesium, fosforus, dan kuprum, ia dapat meningkatkan tona kulit yang bersih dan konsisten.FAEDAH MINYAK ALMOND MANIS UNTUK KULIT

Salah satu manfaat utama minyak badam adalah ia dapat membantu melegakan kulit kering. Vitamin E yang terdapat dalam minyak badam membantu melindungi daripada kehilangan air transepidermal. Minyak badam juga sangat emolien, bermaksud ia membantu menyeimbangkan penyerapan kelembapan secara keseluruhan.

Lemak dalam minyak badam menyokong pemeliharaan penghadang kulit yang sihat, menjadikannya kuat dan dengan itu mampu melindungi daripada ancaman luar.


Penghadang kulit kita boleh dianggap sebagai sistem "batu bata dan mortar"; batu bata adalah corneocytes (sel kulit mati), dan mortar adalah lipid antara sel (bahan seperti ceramides, kolesterol, dan asid lemak). Kulit boleh menjadi kering, gatal, atau teriritasi dengan cepat tanpa zat-zat ini. Asid lemak dalam minyak badam berfungsi untuk mencegah gejala-gejala ini dan dengan itu menguatkan dan melegakan penghalang kulit.