null

PENJAGAAN KULIT SENSITIF BERASASKAN SAINS

​​Kulit sensitif memerlukan penjagaan tambahan yang disokong oleh data yang terbukti secara klinikal. Pembersih dan pelembap Cetaphil berasaskan penyelidikan saintifik dan kajian klinikal dalam memastikan gabungan bahan yang efektif dan terbaik untuk kulit sensitif anda.

DI CETAPHIL, KAMI PERCAYA ADANYA ILMU SAINS PADA KULIT SENSITIF

Rangkaian pencuci dan pelembap kami dirumuskan dengan bahan-bahan utama yang membantu menangani pelbagai kebimbangan kulit dan meningkatkan daya tahan kulit sensitif. Kami menarik data dari penyelidikan saintifik terkini dalam pembangunan produk penjagaan kulit sensitif kami, menjadikan kami pilihan yang disyorkan oleh pakar dermatologi di seluruh dunia.

BAGAIMANA?

Produk Cetaphil mengandungi unsur-unsur penting yang terbukti dapat menguatkan fungsi pelindung kulit. Niacinamide (Vitamin B3) dan Panthenol (Pro-vitamin B5) melegakan kulit sensitif untuk mengurangkan kekeringan dan kemerahan. Di samping itu, gliserin menghidrat lapisan luar kulit, membantu mengekalkan fungsi pelindung epidermal. Dengan menggunakan campuran bahan-bahan yang diuji oleh pakar dermatologi ini, Cetaphil meningkatkan kualiti keseluruhan kulit sensitif sambil melegakan kerengsaan dan ketidakselesaan.


Jika anda salah seorang daripada ramai yang mengalami sensitiviti kulit, Cetaphil boleh membantu menyuburkan kulit anda. Dengan bukti saintifik yang dikumpulkan daripada kajian ke atas lebih daripada 32,000 pesakit, Cetaphil terbukti mempertahankan diri daripada kekeringan, kerengsaan, kekasaran, keketatan dan pelindung kulit yang lemah, menjadikannya pilihan pakar untuk penjagaan kulit sensitif.