null

PAKAR KULIT SENSITIF

Memahami tanda-tanda dan penyebab kulit sensitif adalah kunci untuk menjaganya dengan berkesan. Cetaphil berazam untuk mengkaji dan memajukan sains di sebalik penjagaan kulit sensitif, menjadikan kami pakar kulit sensitif selama hampir 75 tahun

APAKAH ITU KULIT SENSITIF?

70% individu di seluruh dunia terjejas dengan masalah kulit sensitif yang ditakrifkan sebagai sensasi kulit yang tidak menyenangkan seperti kekeringan, iritasi, kemerahan dan ketidakselesaan.. Ia boleh menjejaskan pelbagai bahagian badan, termasuk muka. Bahan aktif Cetaphil membantu mempertahankan 5 tanda sensitiviti kulit: kekeringan, kerengsaan, kekasaran, ketegangan dan perlindungan kulit yang lemah.

APAKAH PENYEBABNYA?

Terdapat banyak faktor yang menyebabkan atau memburukan lagi masalah kulit sensitif, termasuklah iritasi kimia, keadaan persekitaran, tekanan, pertukaran hormon dan juga diet, Kesemua faktor ini menyumbang kepada pelbagai masalah kulit sensitif yang menjejaskan individu daripada setiap lapisan umur dan tona kulit. Formulasi kami yang lembut membantu mengurangkan iritasi dengan keputusan yang optimal.

The_sensitive-skin-experts_2
The_sensitive-skin-experts_3

PENJAGAAN KULIT YANG EFEKTIF DARIPADA PAKAR KULIT SENSITIF

Cetaphil sesuai untuk semua jenis kulit, termasuk kulit kering, sensitif dan mereka yang mudah terkena seperti ekzema, rosacea dan psoriasis. Produk kami lembut namun berkesan serta serasi dengan rawatan topikal. Selama hampir 75 tahun, Cetaphil adalah pakar kulit sensitif yang terbukti secara klinikal dapat menenangkan, menghidrat dan menyuburkan kulit sensitif.