null

5 Tanda Kulit Sensitif

Cetaphil merujuk pakar dermatologi dan pakar-pakar di seluruh dunia bagi menentukan 5 Tanda Kulit Sensitif untuk menghasilkan produk yang sesuai untuk semua jenis kulit. Tidak kira kulit kering, berminyak, kombinasi dan mudah sensitif.Sensitiviti kulit bukanlah terhad kepada mereka yang mempunyai masalah kulit sensitif sahaja. Sebenarnya, semua jenis kulit - normal, berminyak, kering atau kombinasi pun boleh mengalami tanda kulit sensitif. Ini termasuklah kekeringan, iriasti, kemerahan dan ketidakselesaan.

 

Tak kira bahan kimia mahupun keadaan persekitaran, perubahan hormon dan kondisi klinikal, banyak faktor boleh mengakibatkan terjadinya masalah kulit sensitif.

 

Cetaphil merujuk pakar dermatologi dan pakar-pakar di seluruh dunia bagi menentukan 5 Tanda Kulit Sensitif untuk menghasilkan produk yang sesuai untuk semua jenis kulit. Tidak kira kulit kering, berminyak, kombinasi dan mudah sensitif.

Kenal pasti 5 Tanda Kulit Sensitif

Lapisan permukaan kulit berfungsi sebagai pelindung yang efektif terhadap faktor luaran yang agresif. Sesiapa yang mempunyai masalah kulit sensitif sering mempunyai pelindung kulit nipis atau rosak yang memudahkan iritasi berlaku dan kelembapan hilang.Sekiranya kulit terasa seperti gatal dan sensitif ketika menggunakan produk penjagaan kulit tertentu, bermakna ia tidak sesuai untuk kulit anda dan/atau anda mempunyai pelindung kulit lemah atau rosak.

5-signs-skin-sensitivity

Rasa yang kurang menyenangkan seperti kemerahan dan gatal mungkin disebabkan masalah kulit kering, ekzema atau sentuhan dengan alergen seperti sabun yang kasar, pencuci pakaian, alat solek atau pencemaran.Iritasi mungkin menyebabkan anda terasa ingin menggaru. Walau bagaimanapun, menggaru mengganggu pelindung kulit dan menyebabkan ketidakkeselesaan. Tenangkan kulit dengan produk penjagaan kulit hipoalergenik yang tepat untuk anda.

Salah satu tanda kulit sensitif kerap berkait dengan masalah kulit kering, kulit mengelupas, kusam, dan tekstur tidak sekata. Kesemua masalah tersebut mempengaruhi kesihatan kulit, dan mengakibatkan rasa tidak selesa.

Kulit kering adalah tanda-tanda biasa untuk kulit sensitif. Pelindung kulit lemah mengakibatkan kulit tidak dapat mengekalkan kelembapan, dan akan menyebabkan kulit kering. Produk penjagaan kulit yang tepat membantu memulihkan pelindung kulit yang sihat dan menghidrat kulit dari semasa ke semasa.

Rasa kulit yang ketat dan tegang disebabkan oleh penggunaan produk yang kasar, terutama sekali ketika menggunakan pembersih yang menghilangkan minyak pelindung semula jadi kulit.Ini menandakan bahawa kulit anda kurang lembapan dan hidrasi, dan boleh mengakibatkan ketidakselesaan jika tidak dirawat dengan baik.

Cetaphil - Produk Penjagaan Kulit Hipoalergenik yang Melindungi Daripada 5 Tanda Kulit Sensitif

Rangkaian pembersih lembut dan pelembap Cetaphil melindungi pelindung semula jadi kulit, di samping meningkatkan hidrasi kulit dan meredakan iritasi.


Produk Cetaphil diformulasikan dengan teliti menggunakan bahan-bahan terpilih seperti pro-vitamin B5 yang menenangkan, dan minyak semula jadi yang berkhasiat seperti mentega shea, minyak alpukat, dan minyak badam. Ia membantu menjaga keperluan kulit anda, di samping melindungi daripada kulit sensitif.


Selama hampir 75 tahun, Cetaphil telah bekerjasama dengan pakar kesihatan dan dermatologi dalam menghasilkan dan menguji produk. Melalui ujian klinikal yang ketat (melibatkan lebih dari 1500 orang) Cetaphil terbukti berkesan melindungi daripada 5 Tanda Kulit Sensitif: pelindung kulit lemah, iritasi, kekasaran, kekeringan dan ketegangan.


Pembersih Kulit Lembut Cetaphil yang diuji secara dermatologi membersih sambil menghidrat secara aktif untuk semua jenis kulit tanpa menghilangkan minyak semula jadi kulit. Manakala Krim Pelembap Cetaphil terbukti secara klinikal berkesan memulihkan pelindung kulit lemah dan menjadikan kulit sentiasa terhidrat sehingga 48 jam*.Lindungi daripada 5 Tanda Kulit Sensitif. Cuba rangkaian produk Cetaphil dengan formula yang disyorkan, dicuba, dan diuji untuk beri penjagaan lengkap selayaknya bagi kulit anda.