background-image

Gliserin

Gliserin adalah salah satu bahan yang paling biasa digunakan dalam produk kecantikan dan merupakan ejen pelembap yang berkuasa. Sebatian semulajadi ini boleh dihasilkan secara sintetik dan tidak mempunyai bau atau warna.

KETAHUI TENTANG GLISERIN

Bahan-bahan kami dipilih dengan teliti untuk menyokong keperluan kulit anda yang unik dengan berkesan. Ketahui lebih lanjut tentang sains di sebalik gliserin dan bagaimana ia boleh membantu menjaga kulit anda.

null

APAKAH ITU GLYCERIN?

Gliserin secara semulajadi adalah sebahagian daripada Faktor Pelembap Semula Jadi kulit, yang merupakan sekumpulan molekul yang ada dalam kulit untuk mencegah pengeringan yang terlalu ekstrim. Dalam NMF, ia berfungsi sebagai ejen pelembap yang menarik air ke lapisan luar kulit, dari lapisan yang lebih dalam dan dari udara.


Sebagai sifat pelembap, gliserin sangat berkesan, walaupun jika dibandingkan dengan pelembap lain. Apabila digunakan dalam produk penjagaan kulit untuk meningkatkan kesan pelembapan, gliserin sering dikombinasikan dengan bahan penutup. Bahan-bahan ini membantu mengekang kelembapan dalam lapisan luar kulit selepas gliserin menariknya masuk - oleh itu memastikan bahawa kulit kekal lembap lebih lama.

null

APAKAH YANG GLISERIN LAKUKAN UNTUK KULIT?

Gliserin sering digunakan dalam produk penjagaan kulit kerana ia mempunyai banyak fungsi, terutamanya memberi kelembapan dan melembapkan kulit, meningkatkan penghadang kulit, dan menggalakkan kesihatan kulit secara keseluruhan.

FAEDAH GLISERIN

Gliserin meresap ke lapisan luar kulit, yang dikenali sebagai stratum corneum. Dalam lapisan kulit penting ini, gliserin bertindak sebagai ejen pelembap, menarik kelembapan dari persekitaran dan lapisan kulit yang lebih dalam. Ini dapat membantu menghilangkan kekeringan dan menyokong Faktor Pelembap Semula Jadi kulit. Dengan cara ini, kelembapan semulajadi kulit disokong dan diperkukuhkan.


Gliserin juga mempunyai sifat-sifat pelembut, yang bermaksud ia membantu dalam melembutkan kulit. Ini amat berguna untuk melicinkan dan melembutkan kawasan kulit yang kasar atau kering, menjadikannya bermanfaat untuk kulit kering.


Anda boleh mendapat manfaat daripada sifat-sifat hidrasi dan melembapkan gliserin melalui Cetaphil Moisturizing Lotion, yang memberikan kelembapan tahan lama kepada kulit anda melalui penyerapan segera, menjadikan kulit licin, lembut, dan dilindungi daripada kekeringan..

Penghadang kulit terletak dalam stratum corneum, iaitu lapisan luar kulit yang mana gliserin meresap ke dalamnya. Penghadang ini bertujuan untuk membantu mencegah kehilangan air berlebihan dan menghalang sebatian berbahaya daripada masuk ke dalam tubuh. Dengan cara ini, ia membentuk bahagian penting dalam penghalang kelembapan.

Gliserinboleh digunakan untuk menghalang dan melegakan kulit kasar, bergerutu atau gatal.

null