background-image

Niacinamide

Niacinamide merupakan salah satu bentuk utama vitamin B3 dan menjadi bahan yang digunakan dalam banyak produk penjagaan kulit. Ia telah terbukti secara klinikal dapat membantu dalam kesan pencegahan penuaan dan pengekalan kelembapan kulit.

KETAHUI LEBIH LANJUT TENTANG NIACINAMIDE

Bahan-bahan kami dipilih dengan teliti untuk menyokong keperluan kulit anda yang unik secara efektif. Ketahui sains di sebalik niacinamide dan bagaimana ia boleh membantu menjaga kulit anda.

null

APA ITU NIACINAMIDE?


Niacinamide, yang juga dikenali sebagai nicotinamide atau niacin, adalah salah satu bentuk utama vitamin B3, sejenis vitamin penting yang diperlukan oleh tubuh manusia untuk mengekalkan kesihatan yang baik.

null

APAKAH FUNGSI NIACINAMIDE UNTUK KULIT?

Niacinamide mempunyai banyak sifat yang bermanfaat untuk kulit, terutamanya dalam menangani keradangan, garis-garis halus, kedutan, dan masalah pigmentasi. Ia juga membantu dalam penampilan liang kulit dan pengawalan penghasilan minyak dalam kulit.


APAKAH FAEDAH NIACINAMIDE UNTUK KULIT ANDA?

Niacinamide telah terbukti mempunyai kesan anti-penuaan dan dapat membantu membina protein dalam kulit serta mencegah kehilangan kelembapan, melindungi kulit dari kerosakan pendedahan alam sekitar. Satu kajian yang diterbitkan dalam Journal Antarabangsa Sains Kosmetik menunjukkan bahawa niacinamide boleh secara signifikan meningkatkan penampilan hiperpigmentasi, bintik-bintik, garis halus, dan kedutan.Niacinamide adalah bahan anti-penuaan kerana ia meningkatkan fungsi penghadang kulit. Ini dapat membantu mencegah kehilangan air melalui epidermis dan meningkatkan ceramides dan asid lemak dalam kulit. Untuk mendapat manfaat daripada ciri-ciri ini, anda boleh mencuba Cetaphil’s Healthy Radiance Renewing Cream untuk kulit kusam atau tidak sekata dan sensitif. Tekstur souffle yang ringan ini diperkayakan dengan niacinamide untuk membantu meningkatkan daya tahan kulit sambil mengurangkan penampilan bintik-bintik gelap dan pigmentasi dengan jelas.

Niacinamide membantu meningkatkan penampilan liang kulit kerana minyak semulajadi kulit dihasilkan oleh kelenjar sebum di muka, leher, dan bahagian atas dada. Niacinamide boleh memberikan manfaat kepada jenis kulit berminyak.


Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai jenis kulit anda, baca Panduan Anda untuk Jenis Kulit Kering dan Berminyak untuk memahami cara menjaga jenis kulit kombinasi yang kering dan berminyak.

null