background-image

Tocopherol

Tocopherol, atau alfa-tocopherol, adalah bentuk vitamin E yang paling aktif secara biologi. Ia membantu mengekalkan kelembapan untuk menjadikan kulit anda kelihatan berseri dan sihat. Ia mempunyai beberapa sifat yang bermanfaat untuk kulit, itulah sebabnya ia digunakan dalam beberapa produk penjagaan kulit.

PELAJARI TENTANG TOCOPHEROL

Bahan-bahan kami dipilih dengan teliti untuk menyokong keperluan kulit anda yang unik dengan berkesan. Ketahui lebih lanjut tentang sains di sebalik Tocopherol dan bagaimana ia boleh membantu anda menjaga kulit anda.

null

APAKAH ITU TOCOPHEROL?

Vitamin E yang terhasil secara semulajadi dipanggil tocopherol (juga tocopheryl) atau tocotrienol, kedua-duanya mempunyai empat bentuk: alfa, beta, gamma, dan delta. Alfa-tocopherol adalah bentuk vitamin E yang paling aktif dalam manusia.

null
tocopherol-image

APAKAH TOCOPHEROL LAKUKAN UNTUK KULIT?

Menggunakan tocopherol pada kulit membawa banyak kebaikan, termasuk kesannya dalam melembapkan.

KEBAIKAN TOCOPHEROL

Beberapa kajian telah menunjukkan bahawa penggunaan tocopherol atau vitamin E dapat meningkatkan keupayaan kulit untuk mengekalkan air setelah menggunakannya secara berkala selama 2-4 minggu. Sebagai sebahagian daripada kemampuan pelembapan ini, tocopherol juga mungkin membantu penghadang kulit.

null