null

5 Tanda Kulit Sensitif

Cetaphil merujuk pakar dermatologi dan pakar-pakar di seluruh dunia bagi menentukan 5 Tanda Kulit Sensitif untuk menghasilkan produk yang sesuai untuk semua jenis kulit. Tidak kira kulit kering, berminyak, kombinasi dan mudah sensitif.Sensitiviti kulit bukanlah terhad kepada mereka yang mempunyai masalah kulit sensitif sahaja. Sebenarnya, semua jenis kulit - normal, berminyak, kering atau kombinasi pun boleh mengalami tanda kulit sensitif. Ini termasuklah kekeringan, iriasti, kemerahan dan ketidakselesaan.

 

Tak kira bahan kimia mahupun keadaan persekitaran, perubahan hormon dan kondisi klinikal, banyak faktor boleh mengakibatkan terjadinya masalah kulit sensitif.

 

Cetaphil merujuk pakar dermatologi dan pakar-pakar di seluruh dunia bagi menentukan 5 Tanda Kulit Sensitif untuk menghasilkan produk yang sesuai untuk semua jenis kulit. Tidak kira kulit kering, berminyak, kombinasi dan mudah sensitif.

Kenal pasti 5 Tanda Kulit Sensitif

Cetaphil - Produk Penjagaan Kulit Hipoalergenik yang Melindungi Daripada 5 Tanda Kulit Sensitif

Rangkaian pembersih lembut dan pelembap Cetaphil melindungi pelindung semula jadi kulit, di samping meningkatkan hidrasi kulit dan meredakan iritasi.


Produk Cetaphil diformulasikan dengan teliti menggunakan bahan-bahan terpilih seperti pro-vitamin B5 yang menenangkan, dan minyak semula jadi yang berkhasiat seperti mentega shea, minyak alpukat, dan minyak badam. Ia membantu menjaga keperluan kulit anda, di samping melindungi daripada kulit sensitif.


Selama hampir 75 tahun, Cetaphil telah bekerjasama dengan pakar kesihatan dan dermatologi dalam menghasilkan dan menguji produk. Melalui ujian klinikal yang ketat (melibatkan lebih dari 1500 orang) Cetaphil terbukti berkesan melindungi daripada 5 Tanda Kulit Sensitif: pelindung kulit lemah, iritasi, kekasaran, kekeringan dan ketegangan.


Pembersih Kulit Lembut Cetaphil yang diuji secara dermatologi membersih sambil menghidrat secara aktif untuk semua jenis kulit tanpa menghilangkan minyak semula jadi kulit. Manakala Krim Pelembap Cetaphil terbukti secara klinikal berkesan memulihkan pelindung kulit lemah dan menjadikan kulit sentiasa terhidrat sehingga 48 jam*.Lindungi daripada 5 Tanda Kulit Sensitif. Cuba rangkaian produk Cetaphil dengan formula yang disyorkan, dicuba, dan diuji untuk beri penjagaan lengkap selayaknya bagi kulit anda.