null

Minyak avokado

Minyak avokado dihasilkan daripada pulpa avokado. Hampir 70% minyak avokado terdiri daripada asid oleic, yang merupakan asid lemak omega-9 tunggal tidak tepu.


KETAHUI TENTANG MINYAK AVOKADO

Bahan-bahan kami dipilih dengan teliti untuk menyokong keperluan kulit anda yang unik dengan berkesan. Ketahui lebih lanjut tentang sains di sebalik minyak avokado dan bagaimana ia boleh membantu anda menjaga kulit anda.


null

APAKAH ITU MINYAK AVOKADO?

Minyak avokado berasal dari buah avokado. Ia telah menjadi semakin popular dalam beberapa tahun terakhir, ini baik sebagai produk kosmetik mahupun makanan penjagaan kesihatan. Ini kerana kandungan lemak yang tinggi dan jumlah vitamin dan mineral yang besar dalam asid minyak avokado menjadikannya sangat diminati. Minyak avokado mengandungi vitamin seperti vitamin A, E, C, dan D serta asid folic, asid oleic, magnesium, sodium, dan pottasium.Selain itu, minyak avokado juga dianggap mempunyai sifat antioksidan yang boleh membantu melindungi kulit dari kerosakan akibat alam sekitar.


Oleh itu, ini bererti minyak avokado adalah pilihan yang sangat baik untuk kulit kering dan penuaan. Ia mempunyai sifat pelembap yang signifikan, ini bermaksud ia melembapkan dan memberi nutrisi kepada kulit kering secara mendalam.

null

APAKAH FUNGSI MINYAK AVOKADO UNTUK KULIT?

Tahap tinggi asid lemak penting dan mineral dalam minyak avokado menjadikannya sangat bermanfaat untuk kulit; ia mengandungi banyak vitamin, termasuk vitamin A dan E. Kedua-duanya sangat bermanfaat untuk penghadang kulit.


KEBAIKAN MINYAK AVOKADO UNTUK KULIT?

Minyak avokado dianggap mempunyai sifat antioksidan semulajadi; ini bermaksud ia membantu melindungi daripada permukaan radikal bebas dan tekanan alam sekitar lain seperti merokok atau pendedahan kepada pencemaran.

Minyak avokado sangat baik untuk kulit kering kerana ia dapat melegakan kulit anda. Ini termasuk kulit kering yang wujud kerana tahap sebum rendah (sebum adalah bahan berminyak dan berlilin yang dihasilkan oleh kelenjar). Ia juga dapat melegakan dan melicinkan tekstur kasar kulit yang merekah.