background-image

Aloe Vera

Aloe vera memberikan kelembapan semulajadi dan kesan yang melegakan bagi kulit anda.

KETAHUI TENTANG ALOE VERA


Bahan-bahan kami dipilih dengan teliti untuk menyokong keperluan kulit anda yang unik dengan berkesan. Ketahui lebih lanjut tentang sains di sebalik Aloe vera dan bagaimana ia boleh membantu anda menjaga kulit anda.

null

APAKAH ITU ALOE VERA?

Aloe vera adalah tumbuhan sukulen yang sentiasa menghijau. Ini bermaksud ia bertumbuh dengan baik dalam keadaan kering dan tumbuh secara semulajadi di banyak bahagian dunia. Ia mengandungi 95% air dan berkesan untuk melegakan kulit.

null

APAKAH KEBAIKAN ALOE VERA UNTUK KULIT?


Aloe vera mengandungi pelbagai mineral dan vitamin. Kandungan air yang tinggi bermaksud ia membantu mengekalkan kelembapan. Ia membantu kulit terasa licin dan lembap, memberikan penampilan yang gebu dan muda. Kesan pelembapan Aloe vera menjadikan kulit kelihatan segar, muda, dan disegarkan semula secara semulajadi.

KEBAIKAN ALOE VERA UNTUK KULIT

Aloe vera telah terbukti dapat meningkatkan keanjalan penghadang kulit untuk menjadikannya kurang rapuh. Ini bermaksud ia dapat melegakan kulit serta mengurangkan kemerahan dan meningkatkan integriti kulit.

Aloe vera boleh digunakan untuk kecederaan kulit akibat lecuran atau luka kecil. Ia boleh memberikan kesan yang melegakan apabila digunakan sehingga tiga kali sehari untuk luka kecil.

Aloe vera boleh memberi manfaat kepada kulit yang terbakar akibat sinaran matahari, membolehkan kulit untuk dihidrat semula. Walau bagaimanapun, ia bukan langkah pencegahan terhadap kulit terbakar akibat sinaran matahari, oleh itu ia tidak boleh digunakan sebagai pengganti krim dan losyen perlindungan matahari.

Jel aloe vera diserap dengan mudah, menjadikannya sesuai untuk kulit kering. Menggunakan aloe vera segera selepas mandi adalah cara yang sangat baik untuk mengunci kelembapan dalam kulit.

null