DASAR KUKI

PENGENALAN DAN SKOP


Galderma Laboratories, L.P. dan mana-mana sekutu Galderma SA AS yang lain ("Galderma", "Kami") bertanggungjawab untuk pengumpulan dan pemprosesan data anda kerana ia berkaitan dengan kuki yang digunakan.


Dasar Kuki ini ("Dasar") akan menerangkan bagaimana laman web ini menggunakan kuki untuk memberikan maklumat yang jelas dan relevan kepada pengguna mengenai pilihan yang pengguna ada dari segi mengawal apa yang berlaku apabila anda mengakses laman web kami.


Dasar ini menggunakan istilah 'kuki' untuk merujuk kepada kuki dan teknologi serupa yang dilindungi oleh undang-undang (contohnya, Objek Dikongsi Tempatan - biasanya dirujuk sebagai "kuki kilat", suar web atau pepijat, termasuk gif jelas telus). Maklumat yang dikumpulkan merangkumi data yang membolehkan untuk mengenal pasti pengguna/ pelawat web dengan mengaitkan dan memprosesnya dengan data lain yang disimpan oleh pihak ketiga (contohnya, alamat IP, domain dan nombor pendaftaran komputer yang digunakan oleh pengguna yang menyambung ke laman web). Data ini digunakan dan diproses hanya untuk tujuan statistik.


Dasar ini merupakan sebahagian besar daripada Dasar Privasi dan notis maklumat yang terkandung di dalamnya dan mematuhi peruntukan yang ditetapkan oleh undang-undang dan peraturan privasi persekutuan dan negeri yang berkenaan, termasuk tetapi tidak terhad kepada Akta Privasi Pengguna California (CCPA), seperti yang dipinda dan berkuat kuasa. Oleh itu, kami mengesyorkan agar anda juga membaca Dasar Privasi kami untuk mengetahui lebih lanjut mengenai komitmen umum Galderma terhadap privasi.
1. 1. TUJUAN PENGUNAAN KUKI  


Kuki adalah fail kecil, biasanya terdiri daripada huruf dan nombor, dimuat turun ke peranti apabila pengguna mengakses laman web.Cookies adalah fail teks yang diletakkan pada komputer anda oleh laman web yang anda lawati. Kuki kemudiannya dihantar kembali ke laman web asal pada setiap lawatan berikutnya, atau ke laman web lain yang mengiktiraf kuki tersebut. Kuki mengandungi maklumat yang dipindahkan ke cakera keras komputer anda. Maklumat ini mungkin mengenai anda, keutamaan anda atau peranti anda dan biasanya digunakan untuk menjadikan tapak berfungsi seperti yang anda jangkakan. Mereka digunakan untuk menjadikan laman web berfungsi, atau berfungsi dengan lebih cekap, serta memberikan maklumat kepada pemilik laman web.


Kuki bertujuan untuk meningkatkan fungsi laman web dan prestasi keseluruhan dan memberikan pengguna pengalaman yang lebih peribadi. Mereka juga memberikan pandangan mengenai penggunaan laman web kami oleh pelawat web dan membantu kami memahami bagaimana pelawat menggunakan laman web kami dan perkhidmatan yang disediakan di dalamnya.


Penggunaan kuki dan teknologi yang serupa menjadi perkara biasa dan kuki khususnya adalah penting dalam penyediaan banyak perkhidmatan dalam talian. Oleh itu, penggunaan teknologi sedemikian tidak dilarang oleh undang-undang tetapi ia memerlukan orang ramai dimaklumkan terlebih dahulu mengenai penggunaan kuki yang dipasang di laman web dan diberi pilihan untuk menerima secara langsung semuanya atau menyesuaikan pilihan kuki mereka.
2. JENIS KUKI
Kuki akan bertamat pada akhir sesi pelayar (dari masa pengguna membuka tetingkap penyemak imbas hingga apabila mereka keluar dari penyemak imbas) atau ia boleh disimpan untuk tempoh masa yang lebih lama.
Kuki berterusan membolehkan keutamaan atau tindakan pengguna di seluruh laman web (atau dalam beberapa kes di laman web yang berbeza) diingat.Kuki berterusan boleh digunakan untuk pelbagai tujuan termasuk mengingati pilihan dan pilihan pengguna apabila menggunakan laman web.Kuki boleh diklasifikasikan sebagai pihak 'pertama' atau 'ketiga' bergantung pada laman web atau domain yang meletakkan kuki.


Kuki pihak pertama dalam istilah asas adalah kuki yang ditetapkan oleh domain yang dilawati oleh pengguna - laman web yang dipaparkan dalam tetingkap URL: iaitu, kuki yang ditetapkan oleh Galderma di laman web ini.


Kuki pihak ketiga adalah kuki yang ditetapkan oleh domain selain daripada yang dikunjungi oleh pengguna: iaitu, kuki, yang ditetapkan oleh syarikat dan laman web selain daripada Galderma, seperti Google, Facebook, YouTube dll.


3. KATEGORI KUKI

Kami menggunakan kategori kuki berikut:
4. URUSKAN PILIHAN KUKI ANDASesetengah kuki sangat diperlukan untuk berfungsi dengan betul laman web ini dan tidak memerlukan persetujuan pengguna, seperti yang memastikan bahawa kandungan halaman dimuatkan dengan cepat dan berkesan dengan mengedarkan beban kerja merentasi banyak komputer atau lain-lain yang menyediakan keselamatan.


Kuki lain masih semunasabahnya perlu atau penting, tetapi ia tidak begitu penting dan, oleh itu, memerlukan persetujuan pengguna.Untuk kuki ini (iaitu prestasi dan fungsi, pengiklanan/penyasaran), anda boleh memilih untuk keluar sebelum meletakkannya pada peranti anda.


Anda boleh mengakses dan menukar pilihan kuki anda klik di sudut kiri bawah laman web.


Di samping itu, jika anda ingin menarik balik persetujuan anda terhadap sebarang kuki pada bila-bila masa, anda perlu memadam, dan menyekat atau melumpuhkan kuki melalui tetapan penyemak imbas anda. Tetapan ini biasanya terdapat dalam menu 'pilihan' atau 'keutamaan' penyemak imbas internet anda. Jika tidak, anda harus menggunakan pilihan 'bantuan' dalam penyemak imbas internet anda untuk maklumat lanjut atau anda boleh klik pada salah satu pautan di bawah untuk pergi terus ke manual pengguna untuk penyemak imbas anda:


Sebagai alternatif, anda mungkin ingin melawat www.aboutcookies.org (pautan adalah luaran), yang mengandungi maklumat yang komprehensif tentang cara melakukan ini pada pelbagai pelayar desktop, atau laman web berikut: http://www.aboutads.info/choices/#completed atau http://www.youronlinechoices.eu/


Sila ambil perhatian bahawa melumpuhkan atau menyekat beberapa atau semua kategori kuki akan menjejaskan fungsi laman web dan boleh memberi kesan kepada akses dan pengalaman anda dengan laman web kami dan perkhidmatan yang kami tawarkan.


Mana-mana pilihan kuki anda adalah terhad kepada laman web ini sahaja dan bukan kepada laman web milik pihak ketiga yang lain atau mana-mana laman web lain, yang mungkin dihubungkan ke laman web ini.Untuk maklumat lanjut mengenai kuki yang digunakan oleh laman web tersebut, sila rujuk kepada Dasar Privasi tertentu atau dasar kuki laman web tersebut.


5. PENGEMASKINIAN DASARKami berhak untuk membuat sebarang perubahan dan pembetulan kepada Dasar ini. Sila rujuk halaman ini dari semasa ke semasa untuk menyemak maklumat ini dan maklumat tambahan baru. Kami akan meletakkan kemas kini di Laman Galderma dan, jika sesuai, kami akan memaklumkan sebarang perubahan melalui e-mel.


6. DASAR PRIVASI


Untuk maklumat lanjut tentang cara data anda digunakan (termasuk butiran pengawal), sila lihat Dasar Privasi kami.


Dasar Kuki dikemaskini pada March 2022.