background-image

Asid Hyaluronik

Asid Hyaluronik meningkatkan ketahanan dan kelembapan kulit, memberikan tekstur kulit yang licin dan lembut.

KETAHUI TENTANG Asid Hyaluronik

Bahan-bahan kami dipilih dengan teliti untuk menyokong keperluan kulit anda yang unik dengan berkesan. Ketahui lebih lanjut tentang ilmu di sebalik Asid Hyaluronik dan bagaimana ia boleh membantu anda menjaga kulit anda.

null

APAKAH ITU Asid Hyaluronik


Asid Hyaluronik adalah sebatian semulajadi yang terdapat dalam tubuh dan merupakan polimer disccharides (karbohidrat). Kira-kira separuh daripada asid hyaluronik yang terdapat dalam tubuh manusia terdapat dalam kulit yang memberikan kesan keremajaan dan kelihatan gebu serta lembap. Akibat penuaan, jumlah asid hialuronic dalam kulit berkurangan.

null

APAKAH YANG DILAKUKAN OLEH Asid Hyaluronik KEPADA KULIT?

Asid Hyaluronik mempunyai keupayaan yang luar biasa dalam mengekalkan kelembapan. Keupayaan ini adalah sebahagian daripada faktor yang menjadikan Asid Hyaluronik sebagai bahan popular dalam formula produk penjagaan kulit topikal. Ia dapat membantu mengurangkan penampilan kedut, menguatkan kulit, meningkatkan tekstur, melawan kekeringan, menjaga kulit lembap, mencegah ketegangan, dan meningkatkan keanjalan kulit.

FAEDAH ASID HYALURONIK

Apabila asid hyaluronic masuk ke dalam kulit, ia dengan cepat mengunci air kepada sel-sel kulit, memberikan kelembapan yang memulihkan kepada semua lapisan luar kulit. Ini menjadikannya bahan yang bermanfaat untuk melegakan kulit kering.

Asid hyaluronic membantu meningkatkan penghadang lipid semulajadi kulit dan membolehkan kulit untuk bertahan daripada kerosakan akibat alam sekitar. Pertahanan daripada stres alam sekitar bermaksud kulit kekal berdaya tahan dan dengan itu membolehkan peningkatan sinaran dan kekenyalan kulit.

Sebagai sebahagian daripada proses penuaan, kulit boleh mula mengendur apabila elastin rosak. Walaupun asid hyaluronic tidak meningkatkan tahap elastin, ia meningkatkan kelembapan kulit yang membolehkan kulit kelihatan lebih anjal. Ia juga memberikan kelembutan pada bentuk kulit, yang meningkatkan penampilan lebih muda.

Fungsi hidrasi yang intensif daripada asid hyaluronic tidak hanya membuat kulit kelihatan lebih kemas tetapi juga memberikan tekstur yang licin dan lembut.

null