background-image

Panthenol

Panthenol menguatkan penghadang kelembapan kulit anda untuk meningkatkan keupayaannya untuk menahan kelembapan.

KETAHUI TENTANG PANTHENOL

Bahan-bahan kami dipilih dengan teliti untuk membantu keperluan kulit anda yang unik secara efektif, ketahui lebih lanjut sains di sebalik Panthenol dan bagaimana ia membantu kulit anda.

null

APAKAH ITU PANTHENOL?

Panthenol merupakan prekursor asid pantotenik (atau vitamin B5), bahan utama dalam banyak produk kosmetik penjagaan kulit dalam beberapa tahun terkini.


Panthenol merupakan sebatian pelembap yang bermaksud ia mampu menahan dan mengekalkan air, dan sifat-sifat ini menjadikannya ideal untuk menjaga kelembapan kulit. Ia juga berfungsi sebagai pelembap kulit yang bermaksud ia boleh melembapkan dan melegakan kulit, serta membantu melindunginya daripada faktor-faktor persekitaran dan tekanan kulit.

null

APAKAH YANG PANTHENOL LAKUKAN KEPADA KULIT ANDA?

Struktur molekul dan sifat kimia panthenol menjadikannya berkesan dalam memulihkan dan memberi manfaat kepada pelbagai masalah kulit yang berbeza.

FAEDAH PANTHENOL

Panthenol adalah bahan pelembap yang sangat baik. Kajian telah menunjukkan bahawa ia mengurangkan kehilangan air transepidermal (air yang tersejat melalui kulit). Produk yang mengandungi hanya 1% panthenol boleh segera memberikan kelembapan kepada kulit, menjadikan kulit lebih lembut dan tampak lebih segar.


Ini bermaksud bahawa panthenol adalah ideal untuk jenis kulit yang mengalami faktor persekitaran yang mencabar, seperti iklim yang ekstrim, penghawa dingin, atau pemanasan secara berpusat. Keupayaan panthenol untuk melawan kehilangan transepidermal menjadikannya sempurna untuk mengatasi tekanan yang disebabkan oleh faktor-faktor ini.

Sifat lembut panthenol membantu mengekalkan penghalang kulit yang sihat. Penghalang kulit anda terdiri daripada minyak semulajadi dan lipid yang melindungi kulit daripada kehilangan air, alergen, dan bakteria.

null