KETAHUI LEBIH LANJUT

DARIPADA CETAPHIL

Dapatkan penjagaan terbaik untuk kulit sensitif anda dengan rangkaian produk kami.

skin sensitivity 5 signs

70% orang di seluruh dunia menyatakan bahawa mereka mengalami pelbagai jenis kulit sensitif. Kami bekerjasama dengan pakar dermatologi telah mengenal pasti 5 jenis kulit sensitif, dan produk kami telah diuji secara klinikal untuk melindungi serta meningkatkan daya tahan kulit anda.

Imej tanpa nama

Kekeringan

Kulit kering adalah satu indikator kulit sensitif. Penghalang kulit yang lemah menyebabkan pengedap yang tidak berkesan pada permukaan kulit, membuatkan ia lebih sukar untuk mengekalkan kelembapan dan kulit terhidrat.

Imej tanpa nama

Penyelesaian

Bahan-bahan yang menghidratkan seperti glycerin dan mentega shea menguatkan pelindungan kulit untuk mengekalkan kelembapan dengan lebih baik. Produk kami berkesan menghidrat kulit anda tanpa menyebabkan kerengsaan.

Imej tanpa nama

Iritasi

Jika anda mempunyai kulit sensitif, anda mungkin akan ada tindak balas seperti cuaca sejuk dan produk penjagaan kulit yang mengandungi bahan yang agak keras, yang menyebabkan kemerahan, kegatalan, rasa terbakar atau pedih.

Imej tanpa nama

Penyelesaian

Produk kami diformulasi dengan bahan yang lembut dan melegakan serta disyorkan oleh pakar dermatologi untuk penjagaan kulit sensitf.

Imej tanpa nama

Kekasaran

Kulit kita akan kerap menanggalkan lapisan permukaan agar ia sentiasa kelihatan sihat dan mulus. Tetapi proses ini boleh terganggu dan menyebabkan tompok kulit kasar, kering, tidak sekata dan mengelupas.

Imej tanpa nama

Penyelesaian

Pengelupasan lembut menggunakan pembersih lembut atau pelembap boleh melicinkan kulit kasar tanpa menyebabkan kerengsaan atau mengeringkan kulit anda, menguatkan perlindungan kulit semula jadi dan membolehkan lapisan luar diperbaharui.

Imej tanpa nama

Ketegangan

Kulit yang kurang air atau hidrasi akan kehilangan keanjalan yang menyebabkan ia terasa tegang. Perasaan tidak selesa ini adalah perkara biasa bagi mereka yang mempunyai kulit sensitif - hampir 98% orang yang mempunyai kulit sensitif mengalami sensasi ini.

Imej tanpa nama

Penyelesaian

Gunakan pembersih atau pelembap yang menghidratkan kulit tegang bagi mengatasi kekeringan dan tingkatkan keanjalan kulit. Cari produk penjagaan kulit yang direka untuk kulit sensitif bagi membantu dan memulihkan penghalang kelembapan kulit.

Imej tanpa nama

Perlindungan kulit yang lemah 

Peranan perlindungan kulit adalah untuk mengekalkan kelembapan dan tiada kerengsaan. Perlindungan kulit yang lemah atau rosak akan kurang berkesan, dan menyebabkan anda terdedah kepada pelbagai isu kulit sensitif.

Imej tanpa nama

Penyelesaian

Semua produk penjagaan kulit Cetaphil membantu mengekalkan, menguatkan dan memulih perlindungan kulit, serta diformulasi dengan vitamin yang penting untuk kulit dan bahan-bahan yang berkhasiat untuk kulit.

null